Over

The Syndicate of Melodies

The Syndicate of Melodies.

The Fatal Flowers, The Thought en, Blue Murder. Zomaar drie bekende bandnamen die destijds in de jaren ‘80 onderdak vonden bij The Syndicate of Melodies, toentertijd een management, bookingsbureau en label voor wat we nu alternative rock zouden noemen. Ruim 30 jaar geleden hief het bedrijf zichzelf op maar nu in 2019 is het label nieuw leven ingeblazen. Het initiatief komt van Theo de Jong, naast een muzikant (The Shavers, Skotwal) ook 10 jaar A&R manager van AG Music..

‘Als er zoveel mooie dingen op je pad komen dan kan je die gewoonweg niet laten liggen.’ En dat is precies wat er gebeurde. Alles bij elkaar optellend kon het dan ook niet anders dan een hart volgen en opnieuw de sprong te wagen.

De plannen voor het starten van een nieuw label lagen er dus al een tijdje en in overleg met de oprichters van het oorspronkelijke label mocht deze naam opnieuw gebruikt worden, in combinatie met het prachtige logo van de hand van Joost Swarte.

The Syndicate of Melodies is vanaf nu gevestigd in Broek op Langedijk waar het in zekere zin ooit begon voor het label. Daarnaast houdt The Syndicate ook kantoor in Nashville i.s.m. Evert Wilbrink. Daar het label destijds een Amsterdams label was is het ook geen toeval te noemen dat de eerste release een Amsterdamse band is. Zo is de cirkel weer rond.

The Syndicate of Melodies zal zich met name toeleggen op het uitgeven van muziek, publishing en management. Daarnaast beschikt The Syndicate over een eigen studio.