Frank Carillo

Artiesten - Frank Carillo

Frank Carillo

Since:
1972 – present

Origin:
New York, United States of America

Genre(s):
Americana

Members:
Frank Carillo

Website:
www.frankcarillo.com

Biography

Frank Carillo is al sinds 1992 een graag geziene gast op onze podia sinds hij binnen een jaar 99 keer bij ons optrad met Annie Golden als Golden/Carillo en twee keer een hele pagina in de Telegraaf toebedeeld kreeg door journalist Jip Golsteijn.

Drie van Frank’s songs werden door George en Anouk gekozen voor haar debuutalbum ‘Together Alone’. Frank schreef vervolgens 4 songs voor het Earring album ‘Millbrook, USA’, opgenomen in het gelijknamige stadje waar Frank woont en werkt. Op het album ‘Tits & Ass’ en de 50-jarige jubileum toer en met de daaraan opgehangen DVD ‘Five Zero at the Ziggo Dome’ van Golden Earring deed hij mee als gitarist. De vriendschap met George werd officieel met het album ‘On Location’ van het duo Kooijmans/Carillo, dat dit jaar aan een opvolger werkt.

Eddie Seville schreef de eerste single ‘Blind Love’ voor het duo Kooijmans/Carillo en is mede-componist en vast lid in Frank’s band the Bandeleros. Eerder dit jaar waren Eddie en Frank samen al te horen in een side-project onder de naam Cobblestone, waarvan verder Blue Oyster Cult en Queen-bassist Danny Miranda en Bad Company drummer Simon Kirke deel uitmaken.

Releases

Nog geen releases bekend..

Audio

Video